Pasta twarogowa z pomidorami i rzodkiewką

Dobre pasty kanapkowe powinny być przede wszystkim zdrowe, smakować rewelacyjnie i być proste i szybkie w wykonaniu. Pasty kanapkowe są dobrą alternatywą dla sklepowych wędlin, pasztetów, czy serów żółtych. Dają też szerokie pole manewru, możemy je przygotować z wszystkiego. Dzisiejszy przepis to chyba raczej żadna nowość, a raczej dla przypomnienia receptura naszych mam i babć:) 

Składniki:

  • 250g chudego twarogu
  • 3-4 łyżki jogurtu naturalnego
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 3-4 rzodkiewki
  • koperek
  • sól, pieprz 

Przygotowanie:

Twaróg mieszamy z jogurtem naturalnym. Pomidory i rzodkiewkę myjemy, następnie kroimy - pomidorki w ćwiartki, rzodkiewki w kosteczkę dodajemy do twarogu. Koperek drobno siekamy i również dodajemy do pozostałych składników. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 


Komentarze