Naleśniki z masłem orzechowym i bananami

Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam masło orzechowe z bananami, albo czekoladą.. tak wiem połączenie mega kaloryczne:) Jednak z dawką ruchu na świeżym powietrzu, raz na jakiś czas, naleśnik w takim zestawieniu wart jest takiego grzeszku. Istny obłęd:)

Przepis na naleśniki:
  • 1,5 szklanki wody (jeśli użyjemy wody gazowanej ciasto jest delikatniejsze) 
  • 1,5 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 szklanki mąki
  •  łyżeczka cynamonu
  • 2 banany
  • kilka łyżek masła orzechowego
  • ok 2 łyżek miodu płynnego
  • kilka orzechów włoskich
Przygotowanie:
Jajka ubijam, dodaję 1,5 szklanki mleka oraz 1,5 szklanki wody gazowanej. Następnie wsypuję mąkę oraz łyżeczkę cynamonu. Wszystkie składniki dokładnie miksuję, dodając łyżkę oliwy. Tak przygotowane ciasto wylewam na rozgrzaną patelnię i smażę z dwóch stron na złoty kolor.
Naleśniki smaruję masłem orzechowym, dodaję pokrojone banany oraz orzechy. Zawijam i polewam łyżką miodu.

Smacznego:)


Komentarze

Prześlij komentarz