Jak już wcześniej wspominałam ciasto francuskie smakuje doskonale zarówno na słodko, jak i słono. Ponieważ mamy jeszcze karnawał ciasto to daje nam nieograniczone możliwości w tworzeniu i przygotowywaniu smacznych przystawek i przekąsek na imprezy i eleganckie przyjęcia okolicznościowe. Możemy urozmaić dania główne, jak i zrobić pyszne małe ciasteczka, które na pewno zaskoczą najbardziej wymagające gusta gości.
Składniki:
Opakowanie ciasta francuskiego, ser camembert naturalny, gruszka
Przygotowanie:
1. Ciasto rozkładamy w chłodnym miejscu, kroimy na prostokąty ok 7X6 cm
2. Kroimy ser na plasterki, tak aby mieściły się na pokrojonym cieście.
3. Gruszkę myjemy, obieramy ze skórki, kroimy na plasterki.
4. Gruszki i ser wykładamy na prostokątne ciastka.
5. Ciastka wkładamy do rozgrzanego piekarnika, pieczemy w temp. 180*C, ok 12 min.Ciaska musimy bacznie obserwować, piec aż będą miały złoty kolor.
Składniki:
Opakowanie ciasta francuskiego, ser camembert naturalny, gruszka
Przygotowanie:
1. Ciasto rozkładamy w chłodnym miejscu, kroimy na prostokąty ok 7X6 cm
2. Kroimy ser na plasterki, tak aby mieściły się na pokrojonym cieście.
3. Gruszkę myjemy, obieramy ze skórki, kroimy na plasterki.
4. Gruszki i ser wykładamy na prostokątne ciastka.
5. Ciastka wkładamy do rozgrzanego piekarnika, pieczemy w temp. 180*C, ok 12 min.Ciaska musimy bacznie obserwować, piec aż będą miały złoty kolor.
Komentarze
Prześlij komentarz