Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam połączenie smaku bananowego z czekoladą. Do takich wypieków jak zwykle fantastycznie sprawdza się ciasto francuskie lub na croissanty. Ciastka z czekoladą to prawdziwy przysmak dla każdego kto lubi słodycze, w dodatku z bananami nie mają sobie równych. Spróbujcie sami! Palce lizać:)
Składniki:
Opakowanie ciasta francuskiego lub ciasta na croissanty, krem czekoladowy typu Nutella, 1-2 banany
Przygotowanie:
Czekolada bardzo łatwo się przypala, więc bacznie obserwujmy nasze wypieki:)
Składniki:
Opakowanie ciasta francuskiego lub ciasta na croissanty, krem czekoladowy typu Nutella, 1-2 banany
Przygotowanie:
- Ciasto kroimy na wąskie prostokąty (ok. 5cmX 8cm)
- Na każdy prostokąt wykładamy łyżeczkę czekolady oraz plasterek lub dwa banana.
- Każde ciasteczko zawijamy.
- Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180*C na ok 15 min. Pieczemy aż rogaliki będą miały złoty kolor.
Czekolada bardzo łatwo się przypala, więc bacznie obserwujmy nasze wypieki:)
Dla mnie to również jedno z lepszych połączeń :)
OdpowiedzUsuńPotwierdzam:)
OdpowiedzUsuń