Przepis na chrupiącą i aromatyczną karkówkę :) Wiadomo że karkówka z grilla była by jeszcze lepsza, ale w sezonie nie grillowym z patelni też można opędzlować takiego smakołyka :) Danie stosunkowo proste wymagające tylko odpowiednio przygotowania mięsa przed smażeniem a potem tylko pilnować żeby się dobrze smażyło i jeśli potrzeba lekko podlewać wodą ewentualnie bulionem i następnie poddusić. Jako dodatek można dodać ziemniaki gotowane ze smażoną cebulką albo frytki z sosem czosnkowym i ketchupem.
Składniki:
Przygotowanie:
Składniki:
- 4 plastry karkówki (ok 0.5kg?:)
- 4 duże cebule
- przyprawa do Karkówki firmy Prymat
- oliwa
Przygotowanie:
- Karkówkę kroimy w plastry.
- Cebulę kroimy w piórka. Przekładamy ją do naczynia z karkówką. Doprawiamy przyprawą do karkówki i polewamy kilkoma kropelkami oliwy. Odstawiamy na kilka godzin mięso do lodówki.
- Na rozgrzaną patelnię wykładamy doprawiane mięso z cebulą. Smażymy ok 30minut. (możemy podlewać niewielką ilością wody).
Komentarze
Prześlij komentarz