Makaron ze szpinakiem i piersią z kurczaka

Makaron ze szpinakiem i piersią z kurczaka to pomysł na prosty, szybki i pyszny obiad:) Mam nadzieję, że po spróbowaniu tego przepisu również podzielicie moje zdanie:)

Składniki: 0,5 kg. makaronu, pierś z kurczaka, opakowanie szpinaku mrożonego, 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku, 1 duża śmietana 12%, kostka rosołowa, sól, pieprz, bazylia ,oregano, zioła prowansalskie.

1. Ugotować makaron.
2. Usmażyć pierś z kurczaka, np. w przyprawie gyros, bądź opruszając ją jedynie solą i pieprzem.
3. Na maśle zeszlić czosnek oraz cebulę. Dodać szpinak. Po kilku minutach podlać szklanką bulionu drobiowego. Dodać śmietanę oraz doprawić.
4. Dodajemy kurczaka. Danie można zaostrzyć dodając świeże pomidorki koktajlowe na talerz oraz posypać serem, najlepiej parmezanem.

Bon appetit:)!!!





Komentarze

  1. pysznie wyszło, teraz moj mąż mie męczy zebym znowu to zrobiła ;p pzdr

    OdpowiedzUsuń
  2. rewelka , pozdrawiam autorke suoer przepisy

    OdpowiedzUsuń
  3. moja taka podpowiedź, jako że jestem wielkim smakoszem szpinaku - dodaj do niego trochę śmietany, będzie miał ładniejszy kolor, i fajny delikatny smak. Pozdrawiam cieplutko!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz