Imprezowe kanapeczki - krakersy z serkiem i łososiem

Chciałabym zaproponować Wam dzisiaj małą, ale za to pyszną przekąskę, która doskonale sprawdzi się jako przystawka na eleganckim przyjęciu, jak i na zwykłej domowej imprezie. Jest to doskonała alternatywa do tradycyjnych kanapek, które chyba już każdemu się znudziły:) Dodatkowym atutem jest to że możemy komponować do woli "wierzch" do takich mini kanapeczek, oraz że są dziecinnie proste do zrobienia. Podobnie jak ciasto francuskie daje bardzo wiele możliwości. Słonawy smak krakersów doskonale komponuje się zarówno z łososiem z serkiem, jak i serem camembert z gruszką, czy winogronem. Ja dla Was przygotowałam wersję z wędzonym łososiem. Enjoy!;-)

Składniki:

opakowanie krakersów, serek kremowy (np. Twój smak lub Almette), łosoś wędzony, świeży ogórek, kilka listków rukoli, koperek


Przygotowanie:
  1. Krakersy smarujemy serkiem.
  2. Wykładamy na wierzch pokrojono drobno łososia
  3. Ogórka myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w plasterki, wykładamy po plasterku na każdą kanapeczkę.
  4. Dodajemy na wierzch po listku umytej rukoli.
  5. Koperek myjemy i siekamy drobno, następnie posypujemy wierzch przekąski.



Share on Google Plus

About Antolka Jakuszkowa

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarze:

Prześlij komentarz