Ciastka z owocami

Sezon na mrożone owoce możemy uznać za oficjalnie otwarty;) Kiedy mamy ochotę na coś słodkiego, a jednocześnie chcielibyśmy dostarczyć organizmowi kilka witaminek, warto wyciągnąć z zamrażarek mrożone owoce. Połączenie ciasta francuskiego z wiśniami, borówkami, czy malinami, a także odrobiną cukru pudru smakuje doskonale. Połączenie smaku kwaśnego ze słodkim przyjemnie wciąga;)

Składniki:
Opakowanie ciasta francuskiego, mrożone owoce np. borówki, maliny, wiśnie, cukier puder

Przygotowanie:
1. Ciasto francuskie kroimy na prostokąty (ok 6x4 cm).
2. Rozmrożone owoce wykładamy na ciasto francuskie. Tak przygotowane ciasteczka wykładamy na blachę.
3. Piekarnik rozgrzewamy, wkładamy do niego przygotowane wcześniej ciastka, pieczemy ok 12 min. w temp. 200*C.
4. Kiedy ciasteczka będą miały kolor złoty wyjmujemy je z piekarnika.
5. Czekamy aż wystygną, następnie posypujemy przez sitko cukrem pudrem (żeby nie było żadnych grudek:)

Niestety niezdąrzyłam zrobić zdjęc ciasteczek już upieczonych, zbyt szybko się rozeszły;)



Komentarze

Prześlij komentarz