Ciasteczka z czekoladą i bananami

Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam połączenie smaku bananowego z czekoladą. Do takich wypieków jak zwykle fantastycznie sprawdza się ciasto francuskie lub na croissanty. Ciastka z czekoladą to prawdziwy przysmak dla każdego kto lubi słodycze, w dodatku z bananami nie mają sobie równych. Spróbujcie sami! Palce lizać:)

Składniki:
Opakowanie ciasta francuskiego lub ciasta na croissanty, krem czekoladowy typu Nutella, 1-2 banany

Przygotowanie:
  1. Ciasto kroimy na wąskie prostokąty (ok. 5cmX 8cm)
  2. Na każdy prostokąt wykładamy łyżeczkę czekolady oraz plasterek lub dwa banana.
  3. Każde ciasteczko zawijamy.
  4. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180*C na ok 15 min. Pieczemy aż rogaliki będą miały złoty kolor.

Czekolada bardzo łatwo się przypala, więc bacznie obserwujmy nasze wypieki:)

ciasteczka z bananami



Komentarze

Prześlij komentarz