Mięso z ryżem, warzywami i serem żółtym

Jedzonko bardzo dobre zarówno na ciepło, np. jako obiad lub jako sałatka;) Jest to danie banalne, jednakże smakuje świetnie.

Składniki: 200g ryżu, 1/2 papryki, 2 ogórki kiszone, 2-3 łyżki kukurydzy, zioła prowansalskie, ser żółty, pierś z kurczaka, przyprawa gyros, olej.

1. Gotujemy ryż, aż będzie miękki. Dodajemy kostkę rosołową. Studzimy.
2. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą gyros. Wkładamy do na rozgrzaną patelnię z olejem. Smażymy.
4. Paprykę myjemy, kroimy w kostkę.
5. Ogórki kiszone oraz ser żółty kroimy w kostkę.
6. Mieszamy wszystkie składniki razem. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi.

Smacznego:)



Share on Google Plus

About Antolka Jakuszkowa

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 komentarze:

  1. Proste jedzenie to jest to co lubię najbardziej. Mięso z ryżem na pewno do takich należy, pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń