Kąski z kurczaka z sosem czosnkowym

Przekąska idealna na imprezę, bądz na wieczór przy lampce wina oraz przy filmie:)

Składniki:
1 duża pierś z kurczaka, 2 jajka, płatki kukurydziane, mąka, olej, gyros, pieprz, sól, mleko.

1. Pierś z kurczaka kroimy. Namaczamy w mleku, odstawiamy do lodówki  na ok. 1h., aby mięso było bardziej delikatne.
2. Przygotowujemy 3 miseczki:
 - z mąką
 - z jajkiem, z odrobiną wody, oraz przyprawą gyros
 - z pokruszonymi drobno płatkami kukurydzianymi
3. Obtoczamy kawałki kurczaka kolejno w mące, jajku oraz płatkach.
4. Rozgrzewamy olej na patelni. Wkładamy kąski, smażymy aż mięsko nie będzie surowe;-) a płatki złociste:)

Kąski można podawać z sosem czosnkowym: 1łyżka jogurtu naturalnego, łyzka majonezu, szczypta cukru, szczypta soli, zioła prowansalskie, ząbek czosnku.




Share on Google Plus

About Antolka Jakuszkowa

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 komentarze:

  1. już lubię Twoją kuchnię! dodaję do obserwowanych.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, bardzo mi miło:D mam motywację do dalszych działań w kuchni:)

      Usuń